fbpx

Cité x Janneke Scherpenhuyzen

In aanloop naar de release van de Cité wintercollectie zijn we terug met een gloednieuwe blog. Ditmaal staat Janneke Scherpenhuyzen in de spotlight. Als model reist ze de hele wereld over, maar vandaag vertelt ze aan ons wat haar geboorteplaats, Nijmegen, zo speciaal maakt.

Janneke over Nijmegen:

“In 1991 ben ik samen met mijn tweelingzus in Nijmegen op de wereld gekomen. De eerste achttien jaar van mijn leven heb ik in Nijmegen gewoond. Daarna heb ik in verschillende andere steden in Nederland gewoond, om vervolgens na mijn studie naar het buitenland te vertrekken voor mijn modellenwerk. Ik heb in onder andere Athene, Barcelona, New York, Miami, Tokyo, Londen, Milaan, Parijs en Kaapstad gezeten. De afgelopen drie jaar woonde ik in Zuid-Afrika. Ondanks het vele reizen blijf ik altijd met veel plezier terugkomen naar Nijmegen. Dat is de plek waar mijn familie en vriendinnen wonen. Als de trein over de spoorbrug rijdt, bekijk ik vol trots de “skyline” van Nijmegen met de Waalbrug en de St. Stevenskerk. Nijmegen zal altijd mijn thuis blijven. Met die stad heb ik een speciale band waar geen enkele andere plek tegenop kan.

Ieder jaar tijdens de derde week van juli ben ik in mijn geboorteplaats terug te vinden om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Ik heb nu tweemaal de veertig kilometer en tweemaal de vijftig kilometer gelopen en kijk alweer ontzettend uit naar de aankomende editie: vier dagen vol wandelen, feesten en een gezellige sfeer in en rondom Nijmegen. Tijdens zo’n Vierdaagseweek waar zoveel nationaliteiten samenkomen ben ik echt trots op mijn stad. Het is zo bijzonder dat we met 45.000 wandelaars en 1,6 miljoen bezoekers dit evenement in Nijmegen met zoveel succes ieder jaar weer mogen ervaren.

Terwijl ik dit schrijf is de trein Nijmegen uitgereden, onderweg naar Schiphol. Ik ga weer terug naar mijn andere woonplek, Kaapstad. Twee steden die tienduizend kilometer van elkaar verwijderd zijn, met behalve de Nederlandse roots weinig overeenkomsten, maar toch voel ik me in beide steden thuis. Alhoewel ik natuurlijk ook niet kan wachten om over een paar maanden als ik weer in Nederland ben vanuit de trein vol trots naar de kade van Nijmegen te kijken.”

Volg Janneke Scherpenhuyzen op social media:

https://www.instagram.com/jannekescherpenhuyzen

https://www.facebook.com/janneke.scherpenhuyzen.7

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein