fbpx

Cité x Heleen Janssens

Binnen Cité Clothing staat de liefde en trots voor de steden waarin we zijn opgegroeid centraal. Iedere woensdag belichten wij daarom het verhaal van een trotse inwoner van een van onze steden. Hierin vertellen zij wat een specifieke stad voor ze betekent en wat maakt dat zij hier zo’n liefde voor hebben. 

Afgelopen week vertelde fitness-influencer Ester Dobrotvorski over wat Arnhem voor haar betekend heeft. Deze week is het de beurt aan de Arnhemse Heleen Janssens. Als getalenteerd schrijver bracht ze onlangs haar debuut uit: ‘Een zwerm spreeuwen‘. Een boek over familie, verantwoordelijkheid, jezelf zoeken en compleet langs elkaar leven.

Heleen:

“Voor de verhalen die ik schrijf, zijn veel plekken in Arnhem een inspiratiebron. Niet gek als je bedenkt dat Arnhem de stad is waarin ik geboren en opgegroeid ben. Zelfs toen ik studeerde in Utrecht en Nijmegen wilde ik niet verhuizen.”

“Als ik aan Arnhem denk, dan denk ik aan de verschillende wijken met ieder hun eigen sfeer en eigen bewoners. Ik denk aan de Rijn, en hoe ik me aan het einde van de dag altijd weer thuis voel als ik deze oversteek met de fiets of de trein. Ook denk ik aan mijn favoriete koffieplekken, zoals Caspar, First Eet en Brew2Cup. Een van de dingen waar ik jaarlijks het meest naar uitkijk, is de Hommelse Markt op Hemelvaartsdag.”

“Dat Arnhem echt mijn thuis is, merkte ik ook tijdens het schrijven van mijn boek. Bijna alle plekken waar het verhaal zich afspeelt, komen overeen met plekken in Arnhem. Er zijn mensen die deze plekken herkennen en me dat dan ook laten weten. Met die mensen voel ik me dan ook altijd extra verbonden, als ze ook uit “mijn Arnhem” blijken te komen.”

Cité x Jouw stad

Wil jij ook graag de liefde voor jouw stad uiten (ongeacht welke dit is) of heb je suggesties voor een nieuwe stad die we kunnen verwerken in een van onze kledinglijnen? Mail dan jouw reactie/suggestie naar info@citeclothing.com

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein