fbpx

Cité x Fabiënne Geerlings

Sinds afgelopen week is onze Cité x Arnhem-kleding officieel verkrijgbaar bij Arnhem Store. Om dit te vieren zijn we terug met een Rep Yourself-blog. In deze reeks blogs vertellen rasechte inwoners uit Arnhem of Nijmegen over zichzelf en de dingen die ze hebben meegemaakt in hun hometown.

Dit keer is het de beurt aan de Arnhemse Fabiënne Geerlings. Hoewel ze is geboren in Nijmegen, heeft ze veel meegemaakt in Arnhem. Ze vertelt onder andere over haar verhuizing van Nijmegen naar Arnhem en over haar bedrijf Glitzy, waarmee ze festivalbezoekers een unieke look bezorgt.

Fabiënne:

Arnhem is de stad waarmee ik mij het meest verbonden voel, ondanks dat ik in Nijmegen ben geboren en 24 jaar in Elst heb gewoond. Belangrijke herinneringen van vroeger heb ik in Arnhem meegemaakt, zoals voor het eerst uitgaan, mijn mbo-studie en danslessen volgen. Daarom was de keuze om vorig jaar van Nijmegen naar Arnhem te verhuizen voor mij ook niet heel moeilijk. Dat schijnt een big deal te zijn, maar voor mij is Nijmegen niet per se heel anders dan Arnhem. In Arnhem heb ik alleen veel meer herinneringen. Of ik hier mijn hele leven blijf wonen weet ik nu nog niet, maar voor nu vind ik het een heel mooie en artistieke stad!

Ik heb nooit een uitgestippelde route gehad van hoe ik iets wilde in mijn leven. Dat idee vind ik ook echt saai. Het enige wat ik belangrijk vind, is dat ik iets doe waar ik gelukkig van word. Zo is acteren mijn eerste liefde en make-up mijn tweede. In 2016 heb in Arnhem de mbo-toneelschool afgerond, maar werk vinden in dit vak is erg lastig. Tegelijk met mijn hbo-opleiding Communicatie aan de HAN in Nijmegen werk ik daarom graag met mijn tweede liefde.

Glitzy

Om die reden ben ik vorig jaar gestart met Glitzy. Met mijn paarse pipo-wagen en vier glittermeisjes voorzien we festivalbezoekers van een glitterlook! Denk hierbij aan glitters of diamantjes op het gezicht, de armen en in het haar. In 2017 zag ik dit voor het eerst op het Amerikaanse festival Coachella. De vele kleuren en glitters matchte perfect bij de outfits van de festivalbezoekers. Mijn make-uphart ging hiervan meteen sneller kloppen en ik droeg dit daarom ook meteen naar het eerste festival dat op de planning stond. Een jaar later begon Nederland deze trend ook te omarmen. Toch waren er veel meisjes die niet goed durfde om thuis glitters op te doen, maar het op een festival stiekem wel leuk vonden. Zo ontstond Glitzy.

Op 25 mei 2019 draaide Glitzy haar eerste dag op het festival Emporium. Al snel volgde er meer: Dreamfields, Dreampop, Het Foute Oktoberfeest en Essential Festival. 2019 was echt een jaar waarin we wilde kijken wat de opties waren en of het zou lukken. Om daar kort een antwoord op te geven: het was echt een succes! In 2020 staat Glitzy weer op dezelfde festivals als vorig jaar. Daarbij mogen we nu ook het Total Loss Festival aan het lijstje toevoegen.

Voor aankomend halfjaar is het doel om op zoveel mogelijk festivals te staan. Dit kan ik perfect combineren met de minor dat ik nu ga doen, waarbij ik fulltime aan mijn eigen onderneming mag werken. Ik kan niet wachten om samen met mijn glittermeisjes iedereen weer te laten shinen op alle festivals!

Meer weten? Volg Glitzy op Instagram en op Facebook:

https://www.instagram.com/glitzyfestivalglitter

https://www.facebook.com/glitzyfestivalglitter

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein