fbpx

Cité x Bassourama Koné

Met onze Cité wintercollectie in het vooruitzicht, zijn we terug met een nieuwe blog. Deze week is het de eer aan Bassourama Koné. Als ondernemer en personal trainer is hij vaak te vinden in Nijmegen. In deze blog vertelt hij onder andere hoe een bijzondere ervaring aan de Waal hem deed besluiten om iets terug te doen voor zijn medemens.

Bassourama:

“Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik met vrienden aan het trainen was langs de kant van de Waal, toen een oudere dame me aansprak. Met een lieve stem vroeg ze wat we deden. Ik legde haar glimlachend uit waarom we onze ‘aparte’ oefeningen deden. Zij reageerde daarop dat ze vroeger erg sportief was, maar dat dit nu niet meer mogelijk was. Ze had tijdens een operatie namelijk een bijna-doodervaring gehad. Nadat ze dit had verteld, wist ik even niet wat ik moest zeggen. Dus keek ik uit over het kabbelende water, en voelde hoe de wind zachtjes waaide. Toen zei ik haar dat dat me speet. Daarop keek de dame me lachend aan en zei: “Ik ben erg dankbaar voor mijn sportverleden. Volgens de dokter had ik de operatie nooit overleefd zonder mijn vroegere leefstijl.”

We gingen in het zand zitten en praatten verder, en ik realiseerde me dat ik anderen ook een goede leefstijl gun. Deze realisatie is ondertussen in verschillende vormen tot uiting gekomen, onder andere in de oprichting van GoalTrainers. Ik ben deze dame en Nijmegen daarom eeuwig dankbaar voor dit moment.

GoalTrainers ben ik alweer vier jaar geleden gestart in samenwerking met Guido Soeteman. Het is een community waarin mensen elkaar ondersteunen bij het behalen van persoonlijke doelen. Dit zijn voornamelijk doelen die te maken hebben met gezondheid en bewegen. GoalTrainers kent een grote diversiteit aan leden (qua leeftijd, etniciteit en trainingsniveau). Deze leden ondersteunen elkaar om gezamenlijk de persoonlijke doelen na te streven. We trainen samen in het Goffertpark, bij het calisthenicsparkje. Nijmegen en haar inwoners hebben mij door de jaren heen veel geboden en het voelt goed om op deze manier ook iets terug te kunnen geven. Daarom is iedereen welkom!

Op dit moment ben ik in Burkina Faso, want ik heb het geluk dat ik twee plekken heb waar ik mij thuis voel. Nijmegen draag ik echter een warm hart toe. Ik vind het een bijzondere stad, die mij tijdens mijn studiejaren een thuis bood en nog steeds een thuis is. Vanaf 2014 ben ik in Nijmegen komen wonen om mij verder te ontwikkelen. In deze belangrijke jaren heb ik genoten van bijvoorbeeld het Goffertpark, het Afrika Museum en de rust van het vele groen in en om Nijmegen. Maar: voornamelijk heb ik genoten van de mensen. Nijmegenaren komen op mij over als open minded mensen die verder kijken dan hun neus lang is. Dit zie ik ook terug in de vele innovatieve initiatieven die hun plaats in de stad weten te vinden.

Voor in de toekomst hoop ik dat ik nog meer hulp van anderen krijgen en dat ik nog veel meer mensen mag helpen met hun ontwikkeling. Tot in de toekomst!”

Houd GoalTrainers in de gaten via hun officiële website en social media kanalen:

https://www.goaltrainers.nl/

https://www.facebook.com/GoalTrainersOfficial/

https://www.instagram.com/goaltrainersofficial

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein