fbpx

Cité x Arnhemsmeiske

Het is tijd voor een nieuwe blog! Janneke van der Pol schreef zich begin 2019 onder de naam Arnhemsmeiske als natuurfotograaf in bij de Kamer van Koophandel. In deze editie van Rep Yourself vertelt zij over natuurfotografie, al het natuurschoon dat Arnhem te bieden heeft en de actie tegen eenzaamheid die ze in de coronatijd heeft opgezet.

Janneke:

Het overgrote deel van mijn leven heb ik in en om Arnhem gewoond. Ik vind het hier heerlijk! Vooral de natuur en het kleinschalige van de stad spreken me aan. De stadsparken, de uiterwaarden en de Veluwezoom… er is zo veel natuur binnen handbereik.

Vroeger was Arnhem voor mij aantrekkelijk vanwege het uitgaan en het gezellige stadscentrum, maar tegenwoordig ben ik vooral in de natuur te vinden. Ik geniet van de rust die ik daar vind. De combinatie van natuur en fotografie maakt me erg blij, merkte ik toen ik een paar jaar geleden de natuurfotografie ontdekte. Als mijn hoofd overloopt, pak ik mijn camera en ga op pad. Mijn favoriete plekken zijn de Heemtuin in Presikhaaf en landgoed Warnsborn, maar ik ben ook regelmatig te vinden in Park Zypendaal of Park Angerenstein. Sinds ik fotografeer, waardeer ik de natuur van Arnhem nog meer. Het is zo leuk om workshops en cursussen natuurfotografie te kunnen geven in mijn eigen stad!

De kleine natuur heeft mijn voorliefde: het is prachtig om met de macrolens zichtbaar te maken wat anders voor het oog verborgen zou blijven. Fotograferen is ook meer dan het nastreven van het perfecte plaatje. Tijd doorbrengen in de natuur is helend en de verwondering voor alles wat om ons heen leeft, helpt om het hoofd leeg te maken.

Actie tegen eenzaamheid

Ik besef echter ook dat er veel mensen zijn voor wie genieten van de natuur in deze tijd niet vanzelfsprekend is. We moeten meer thuisblijven, sociale contacten zijn beperkt en veel mensen ervaren een gevoel van eenzaamheid. Omdat dat me erg aan het hart gaat, heb ik een actie opgezet. In mijn webshop verkoop ik voor een klein prijsje ansichtkaarten van mijn foto’s. Voor elke twee kaarten die mensen bij me kopen, schrijf ik zelf een kaartje aan iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Ouderen, zieken, eigenlijk iedereen die een geluksmoment nodig heeft. Mensen blij maken met iets waar ik zelf ook blij van word, is echt geweldig. Daarom loopt deze actie gewoon door, ook als de maatregelen zijn versoepeld. Eenzaamheid is namelijk een structureel probleem en ook dat kunnen we alleen samen aanpakken!

Als Arnhemsmeiske zal ik altijd blijven zoeken naar dit soort mooie initiatieven. Passie vermenigvuldigt zich als je het deelt, dat ervaar ik de laatste tijd telkens weer. Als je het leuk vindt om meer van mij te lezen, volg me dan op Instagram of neem een kijkje op mijn website. En lijkt het je leuk om mijn actie te steunen? Supertof! Ik kijk er nu al naar uit om met jouw hulp nóg meer mensen blij te maken.

Tekstredactie: Heleen Janssens, www.schoonschrift.com / info@schoonschrift.com

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein