fbpx

Cité x Andrea Trichopoulos

Onze Cité x Arnhem-kleding is nog steeds in de Arnhem Store te verkrijgen en daarom zijn we terug met een gloednieuwe Rep Yourself-blog. In deze reeks blogs lichten we inwoners van steden In deze reeks blogs vertellen rasechte inwoners uit Arnhem of Nijmegen over zichzelf en de dingen die ze hebben meegemaakt in hun hometown.

In deze editie doet de Arnhemse Andrea Trichopoulos haar verhaal. Met haar passie voor schilderen, waarin haar liefde voor Arnhem volop te zien is, weet ze negatieve ervaringen om te zetten naar positiviteit. Hiermee maakt ze niet alleen zichzelf blij, maar ook de mensen om haar heen.

Andrea:

Ik ben Andrea Trichopoulos. Geboren en opgegroeid in Arnhem, samen met mijn zus, mijn Nederlandse moeder en mijn Griekse vader (vandaar de achternaam). Momenteel woon ik in Klarendal en dat bevalt me heel goed. Ik vind Arnhem een heerlijke plek. Het heeft de gemakken van een stad met de gezelligheid van een dorp. Zelfs onze burgemeester is leuk en betrokken. Binnen 10 minuten ben ik in het centrum. Maar ook zo in de natuur. Of ik nou naar het bos, de hei of Sonsbeekpark wil, het is allemaal dichtbij. Ideaal als we met onze honden gaan wandelen. Verder haal ik veel plezier uit voetbal. Door wedstrijden te kijken en door zelf te spelen. En als Arnhems Meisje ben ik natuurlijk voor Vitesse. Ook spreek ik graag af met familie en vrienden, het liefst op een terrasje in de zon. Zowel in de stad als dichter bij huis, zoals bij Café Nescio.

Ongepland

Terwijl ik bezig was met mijn toekomstplannen, leerde ik dat we ons leven niet kunnen uitstippelen. Ik studeerde Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Die studie heb ik wegens gezondheidsredenen niet af kunnen maken. Doordat ik clusterhoofdpijn kreeg, lag mijn leven volledig overhoop. Maar soms zorgt een negatieve gebeurtenis voor een heleboel ongeplande positiviteit. Nadat ik al een paar jaar afgekeurd thuis zat, leerde ik Jacky Zegers kennen. Zij heeft mij doen inzien hoe gelukkig ik word van schilderen. Er ging een wereld voor me open die ik waarschijnlijk met mijn eerdere toekomstplannen nooit ontdekt had. Ondertussen ben ik in België geopereerd en hebben ze mij daar weten te helpen door middel van ‘deep brain stimulation’. Door dit systeem met een inwendige neurostimulator en batterij is mijn leven een stuk aangenamer geworden. Zo kan ik op de dagen dat ik mij goed genoeg voel echt genieten van het schilderen.

Van negatief naar positief

In al mijn schilderijen zitten een min (-) en een plus (+) verwerkt. Deze staan voor mij symbool voor de kunst om een in eerste instantie negatieve (-) situatie om te zetten in iets positiefs (+). Het heeft voor mij een dubbele betekenis, omdat daar in mijn situatie een batterij (+ -) voor nodig was.

Liefde voor Arnhem

Mijn liefde voor Arnhem zie je vaak terug in wat ik maak. Niet alleen ben ik superblij dat ik mijn passie gevonden heb, maar ik maak er ook graag andere mensen blij mee.

Mijn werk is te zien en te koop bij de Arnhem Store. Via social media houd ik jullie graag op de hoogte over hoe ik werk en waar ik mee bezig ben!

www.trichopoulos.com

www.facebook.com/andrea.trichopoulos.7

www.instagram.com/andreatrichopoulos

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein