fbpx

Cité x Blog

Welkom op de wekelijkse blog van Cité Clothing. Wij zijn een gloednieuwe startup met als sterke focus: de liefde en trots van mensen voor hun stad. Creativiteit staat binnen Cité Clothing centraal. Deze elementen gecombineerd met een sterke passie voor mode, maakt ons bedrijf uniek.

Binnen Cité Clothing vinden wij dat je trots mag zijn op je eigen stad. Deze trots voor jouw stad, ongeacht welke dit is, mag worden uitgedragen naar de buitenwereld. Het idee achter Cité Clothing is ontstaan omdat we constateerden dat kleinere steden niet worden gerepresenteerd in de ‘mainstream mode’. Deze focust zich namelijk alleen maar op Amsterdam, London of New York. Maar wat is er mis met Arnhem, Nijmegen, Groningen, Den Bosch en noem maar op? De stad waar je bent opgegroeid of ontwikkeling hebt doorgemaakt maakt je immers de persoon die vandaag de dag bent. En daar mag je trots op zijn!

In onze designs hebben we daardoor gekozen voor een minimalistische stijl met kenmerkende elementen uit de betreffende stad erin verwerkt. Neem bijvoorbeeld het Musis-gebouw in Arnhem, de Sint-Stevenskerk in Nijmegen of het stadhuis in Groningen. Met de patch aan de zijkant kan je met nog meer trots de liefde voor je stad uitdragen. Alle designs zijn uniek, inclusief het ontwerp van de patch, en volledig met de hand gemaakt.

Omdat steden en de liefde die mensen ervoor hebben de focus zijn van Cité Clothing, belichten we iedere woensdag het verhaal achter een trotse bewoner van een specifieke stad uit. Allemaal verschillende personen, uit andere steden en ieder zijn eigen verhaal.

Met als aftrap volgende week, opkomend techno talent: Jaden Raxel.  

De 27- jarige Arnhemse melodic techno producer brengt momenteel zijn tracks uit voor Somatic Records en staat hoog op de beatport-lijsten. Namen zoals Tales of Us, Moonwalk en Kevin de vries draaien zijn melodische techno tracks al.

Stay tuned!

Cité Clothing

Rep your city

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Free shipping

Word lid van de Cité family en krijg 5% korting op al je toekomstige aankopen.

Design

Cité ontwerpt T-shirts met een minimalistisch design. Het design is kenmerkend voor onze brand en voor de stad die wordt gerepresenteerd. Van elke stad is een kenmerkend bouwwerk gekozen. De T-shirts zijn zwart. De contrasterende witte teksten en ontwerpen zijn stijlvol vormgegeven. De T-shirts zijn 100% katoen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Steden

Cité richt zich op de kleinere steden die vaak ondergepresenteerd zijn in de mainstream mode. Vaak worden steden als Amsterdam, New York en Parijs met trots op een T-shirt gezet. Wij vinden dat ook de kleinere steden vertegenwoordigd moeten worden in de mode. Ook daar mag je trots op zijn. Want je eigen stad heeft je gemaakt tot de persoon die je bent.
Cité lookbook 9

Nijmegen

Coming soon

Patches

Wat Cité uniek maakt, zijn de verwisselbare schouderpatches. Deze patches zijn zelf te kiezen. Bekijk hieronder welke patches er zijn.

Less Is More
Universeel
Arnhem
Support Your Local
Nijmegen
Keizer Karelplein